"Puhangud võivad olla 23, võib-olla kuni 25 meetrit sekundis. Aga 25 meetrit Eesti tingimustes, saartel, see ei ole midagi katastroofilist. Prognoosis on praegu 23 meetrit sekundis, 25 meetrit ei ole Saare- ja Hiiumaa välisservas välistatud, aga seda täpsustame lähipäevil, sest alati selliste tsüklonitega, kui trajektoor natukene muutub, siis võib kogu prognoos muutuda. Kui läheb veel ägedamaks see, siis kindlasti oma prognoosides seda kajastame," ütles Paljak Delfile.

Kuigi ei midagi katastroofilist, tõotab pühapäevane ilm siiski olla kõike muud kui meeldiv.

"Praegu midagi väga erakorralist me ei prognoosi, aga sadu tuleb tugev, nii et selle poolest on see pühapäevane päev võrdlemisi ebameeldiv: tugeva sajuga, äike on küllaltki tõenäoline ja tuul ka veel tugev. No, paras koerailm..."

Sünoptiku sõnul sajab terves Eestis.

"Kui ta niiviisi läheb, siis sadu saab kogu Eesti. Idapoolne osa Eestist ei ole võib-olla nii tugeva tuulega, läänepoolses osas on tuul tugevam. Õhtul võib ka Ida-Eestis tugevamaks minna," ütles Paljak.

Soojalaine riivab ilmselt vaid Eesti idaserva, 23-24 kraadi pole välistatud, aga kuna ilm on pilvine ja on sajuhood, siis tõenäoliselt kõrgemaks temperatuur ei tõuse juba seetõttu, et on sajune. Läänepool, saartel ja rannikul võib õhusoe jääda napilt alla 20 kraadi, võib-olla 17-19 kraadi juurde.