Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna asejuhataja Külli Loodla tõdes, et Tallinn-Harku ilmajaamas mõõdeti eile sajusummaks vaid 3 mm ning Kloostrimetsa hüdromeetriajaamas 9 mm.

"Mõned Tallinna piirkonnad olid pääsenud päris ilma sajuta. Kahjuks meil kesklinnas pole ühtegi ilmajaama, kuid Tallinna lennujaamast saadud info kohaselt sadas seal 24 tunniga 60,8 mm. Suur oli eile sajusumma ka Vanaküla hüdromeetriajaamas, kus 12 tunniga tuli sademeid 48 mm (s.o. peaaegu 60% juulikuu sajunormist) ning sellest 29 mm sadas ühe tunniga," kirjutas Loodla Delfile.

Ilmavaatleja sõnul ei märkinud mõned ilmavaatlejad üldse sadu. Nendeks olid Kihnu, Pakri, Roomassaare, Ruhnu. „Hüdromeetriajaamadest ei registreerinud sadusid veel Kasari, Keila, Laadi, Toila ja Vihterpalu,“ jätkas Loodla.

„Tugevam sadu oli eile ka Narvas, kus kella 14 ja 15 vahel sadas 19 mm. Kuna suvised hoogvihmad võivad olla väga lokaalsed, siis võib olla veel kohti, mis jäid eile sajust puutumata,“ märkis Loodla.

Suuremad üleujutused tekkisid pühapäeval Tallinnas Vineeri tänaval, Püssirohu tänaval, Laagna teel, Ülemiste ristmikul ning Stockmanni ristmikul. Üle ujutati ka Ülemiste keskuse esimene korrus ning Coca-Cola Plaza parkla.