"Oli soe päev, aga võrdlemisi pilvine," nentis valvesünoptik. Kuigi soojakraadid ulatusid septembri alguses kuni 20 kraadini, siis nii sooja sügispäeva pole tänavu olnud ning lähtuvalt ilmateenistuse prognoosist, ei tule ka. Talvemantleid välja otsida on aga vara, sest õnneks jäävad päevased soojakraadid selle nädala jooksul siiski napilt alla 20-kraadi.

Reede öösel läheneb merelt madalrõhulohk ja liigub päeval üle Eesti. Mandril on öö veel sajuta. Saartel jõuavad vastu hommikut vihmapilved ja liiguvad päeval üle Mandri-Eesti (saju tõenäosus 75 kuni 90 protsenti). Pärastlõunal saartel saju võimalus juba väheneb ja õhtuks saab kõikjal laialdasem sadu läbi. Öösel puhub mõõdukas kagutuul, hommikul pöördub alates saartest edelasse ja tugevneb 7 kuni 12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 18 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Laupäeval suundub madalrõhkkond Nordkapi ümbrusse ja selle lõunaservas on meie ilm kohatiste vihmahoogudega (tõenäosus Lääne-Eestis 50 kuni 75, ida pool kuni 30 protsenti). Puhub tugev edelatuul, puhangud ulatuvad saartel ja rannikul 15 kuni 17 meetrini sekundis, õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 15, päeval 16 kuni 19 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju nõrgeneb ja hoovihma võib kohati sadada (tõenäosus on 25 kuni 50 protsenti). Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, päeval 15 kuni 18 soojakraadi.

Esmaspäeval tugevneb üürikeseks kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem (tõenäosus 25 kuni 50 protsenti). Tuul on pöördub idakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 13, päeval 13 kuni 17 soojakraadi.

Teisipäeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond. Kui see enam Leedu ja Läti kohale kaldub, siis on meil kohatisi sajuhooge (saju võimalus 25 kuni 50 protsenti). Kui aga madalrõhkkond üle Saaremaa ja Hiiumaa liigub, siis ulatub tihedate sajupilvede vöönd üle Eesti. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur öösel 6 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 14 kuni 18 soojakraadi.

Kolmapäeval madalrõhkkond eemaldub ja selle järel sajab laiguti veel hoovihma. Tuul pöördub edelasse ja on öösel võrdlemisi tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Neljapäeval võib tugevnev kõrgrõhuhari ilma enamasti sajuta ja rahuliku hoida. Kui aga lõunavool kiireneb, siis riivavad Eestit uue läheneva madalrõhkkonna vihmapilved. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 19, Ida-Eestis pole välistatud tõus üle 20 soojakraadi.