Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolaniisked või soolamärjad. Teetemperatuurid kõiguvad nulli ümber: valdavalt on teepind kerges miinuses, Kesk- ja Ida-Eestis napilt üle nulli. Ilm on sajuta ning nähtavus teedel on hea.

Prognoosi kohaselt püsib ilm ka eeloleval õhtul ja ööl sajuta ning pilves selgimistega. Temperatuur hakkab langema, langedes öösel kuni viis kraadi alla nulli. Vaid saarte rannikul jääb temperatuur plusspoolele. Juba õhtul on märgadel teepindadel kiilasjää oht, öösel ja hommikul suureneb kiilasjää oht veelgi.

Laupäeva öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on olulise sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Õhutemperatuur ulatub nullist viie külmakraadini, tuulele avatud rannikul kuni kaks soojakraadi. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk. Keskpäevaks jõuab saartele lörtsi- ja vihmasadu, laieneb kiiresti edasi üle Mandri-Eesti ning tuleb sisemaal alla lume ja lörtsina, õhtul läheb lääne pool kõikjal üle vihmaks. Edela- ja lõunatuul paisub tugevaks, sisemaal on puhanguid 15, rannikul kuni 20 m/s, Soome lahel võib veel tugevam olla. Õhtupoolikul pöördub tuul järk-järgult läände ja loodesse. Õhutemperatuur on jääb kahe miinuskraadi ja kahe soojakraadi vahele, õhtul tõuseb Lääne-Eestis viie plusskraadi ümbrusse.

Riigi ilmateenistus palub tähele panna, et laupäeva keskpäevast alates tuleb arvestada keeruliste liiklusoludega, seda seoses saabuva saju ja soojema õhumassiga, mis halvendavad nähtavust ja muudavad teepinnad libedaks.

Pühapäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti. Öö hakul sajab Ida-Eestis veel lörtsi, sekka ka vihma. Pärast keskööd eemalduvad sajupilved idapiiri taha. Tuul pöördub kõikjal läände ja loodesse ning on tugev, puhanguid on 15, rannikul 20 m/s, põhjarannikul võib veel tugevam olla. Õhutemperatuur on nulli ja nelja soojakraadi vahel, hommikuks langeb Ida-Eestis kuni miinus ühe kraadini.

Jõululaupäev tuleb madalrõhkkonna edelaservas väga tugeva loodetuulega, õhtul tõmbub tuul veidi tagasi. Saju võimalus on võrdlemisi väike, võib vaid üksikuid lühiajalisi lume- ja lörtsihooge poetada. Õhutemperatuur on miinus ühest ühe soojakraadini, saartel ja läänerannikul kuni kolm plusskraadi. Jõuluõhtul langeb kõikjal sisemaal veidi alla nulli.

Kaart Riigi Ilmateenistuse kodulehelt: