Täna piirab tõusev õhurõhk ja kõrgrõhkkonna tugevnemine pilvede arengut ning suuremat sadu ei tule. Mõni üksik kerge vihmahoog Ida-Eestis siiski välistatud pole. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadi lähedale, meremõjuga rannikul jääb 15 kraadi ümbrusse, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Pühapäeval laieneb madalrõhuvöönd üle Skandinaavia Soome ja kõrgrõhuhari taganeb lõuna poole, kuid säilitab siiski väikese ülekaalu meie aladel ega lase tihedamal sajul veel tulla. Päeval lisanduvast pilvekihist aga on üksikute vihmahoogude võimalus eelkõige Harju- ja Virumaal. Läänekaare tuul muutub päeval pisut tugevamaks, põhjarannikul võib puhanguid 13 m/s olla. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadini ja kraad-paar madalamalegi, rannikul püsib 15 kraadist kõrgemal, päeval on 19 kuni 24 kraadi.

Esmaspäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond servaga üle Läänemere ja toob meile niiskema õhumassi. Öösel on vihma võimalus suurem Eesti lääne- ja põhjaservas, päeval kannab edelavool vihmapilvi sisemaa suunas ning Ida-Eestisse võib sadu alles õhtuks jõuda. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ega tugevne oluliselt. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 12 kraadist sisemaal 15 kuni 17 kraadini rannikul, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Teisipäeval jääb madalrõhkkond Botnia lahe äärde toppama ja ulatub servaga Läänemere äärde. Tihedast sajust ümbritsetud madalrõhulohk eemaldub, kuid päeval tuleb lõunakaarest lisa ja vihmahoogudest päris pääsu pole. Tuul puhub lõunakaarest ja on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 14, Lõuna-Eestis kuni 17, päeval 17 kuni 22 kraadi. Samal ajal võib päeva peale üle Kesk-Euroopa liikuda nn lõunatsüklon ja jõuda õhtuks juba Läti kohale ning selle eel kanduv paks pilvemass ja tihe vihmasadu õhtupoolikul Eestisse jõuda. "Lõunatsüklon" võtab algselt kujunemisalalt (Vahemere põhjaranniku lähistelt) kaasa soojust ja niiskust, mis põhjapoolse jahedusega kohtudes annab keerisele jõulise energia ja seetõttu võib tuua meile tugeva saju, äikese ja tugevaid tuulepuhanguid.

Kolmapäeval liigub "lõunatsüklon" üle Eesti. Keerise ägedus ning liikumise trajektoor ja kiirus võivad veel muutuda ning ühes sellega ka sajuhulk, tuule suund ja kiirus. Tänaste arvutuste tulemused on prognoosmudelitel vastukäivad, tugev sadu varieerub Lääne-ja Ida-Eesti vahel.

Neljapäeval ja reedel jääb Eesti kaugeneva madalrõhkkonna ja tugevneva kõrgrõhkkonna foonil kahe rõhuala piirimaile. Sadusid on harvem ja laiguti, suurem on tõenäosus Ida-Eestis ja reedel uuesti Lääne-Eestis. Lõuna- ja edelatuul võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösiti 8 kuni 13, rannikul kuni 17, päeval 17 kuni 22 kraadi. Samal ajal kerkib lõunavoolus Peipsi taha õhumass, milles termomeetrinäidud kerkivad 25 kraadini ja pole välistatud õhuvoolu muutus, mis südasuvise sooja ka Eestisse toob.