„Tallinnas oli eilne rekord 15,1 kraadi, eelmine oli 14,2 kraadi 1992. aastast,“ sõnas sünoptik. Tartus rekord ei purunenud, kuid uued rekordid sündisid ka Narvas ja Pärnus. 

„Narvas oli eile 14,7 kraadi, eelmine rekord oli 12,1 kraadi 1990. aastal ja Pärnus oli eile 14,4 kraadi, eelmine rekord oli 7 kraadi 1927. aastal.“

Pärnus sai seega 88 aastat püsinud rekord purustatud suisa kahekordselt. Sünoptik kommenteeris, et temperatuur sõltub rannikul palju tuulest. „Ju siis oli kogu aeg edelatuul ülekaalus, aga seekord oli kagust,“ selgitas ta.

Eile mõõdeti Eestis niisiis suisa 15 kraadi sooja, samas tuleb pühapäeva öösel prognoosi järgi kuni 10 miinuskraadi, mis tähendab, et temperatuur kõigub umbes 80 tunni jooksul oma 25 kraadi.

„Märtsikuus on see nii tavaline. Neid ööpäevaseid temperatuurikõikumisi 25 kraadi piires, neid on siin talviti ikka ette tulnud. Märtsikuu ongi selline, kus ööpäevane amplituud õhutemperatuuril on üldiselt suur. Öösel külmetab ja päeval on soe – tüüpiline märtsi ilm ongi ju selline,“ sõnas sünoptik.

Lähema nädala ilma prognoosi vaadates ütles ta, et pühapäeva öösel tuleb tõepoolest kohati -10 kraadi, kuid järgnevatel päevadel... pole küll enam nii soe, kui on olnud viimased päevad, kuid temperatuur on veidi tasakaalukam, ega kõigu 25 kraadi jagu üles-alla.

„Esmaspäeva öösel on -4 kuni 1, päeval 2 kuni 5 kraadi. Teisipäeval on öösel 0-lähedane ja päeval 3 kuni 6 kraadi sooja. Selle ilusa ilma kõrval on ikka kehvavõitu, sest sajune tuleb ka,“ rääkis sünoptik. 

„Kolmapäevaks peaks minema jälle selgemaks. Öösel on miinused, päeval võib tulla 5 kuni 10 kraadi sooja,“ sõnas ta.

„Nüüd on mõnda aega muutlikuma ilmaga – kõrgrõhkkond tuleb ja jälle läheb ja jälle tulevad madalrõhkkonnad ja sellist, nagu nüüd oli, lausa viiepäevane päikeselise sooja ilma periood, vaevalt et nii pikalt peab sellist ilusat. Aga küll millalgi jälle tuleb, kevad ju ikkagi tulemas,“ lohutas sünoptik.

Sünoptik märkis, et teisalt on viimane aeg, et sadama hakkaks, kuna linnatänavatel on kohutav tolm ja iga päev on räägitud, et mitmel pool Eestis on ohtlikud kulupõlengud.