Eesti aja järgi kella 23 paiku lõid lained Victoria I vööri radariantenni laevakere küljest lahti ning see kahjustas kaht vööriilluminaatorit. Laeva merekindlust ja navigeerimisvõimekust tormikahjustus ei mõjutanud, ent keeruliseks osutus purunenud kuuenda teki konverentsiruumi illuminaatorite ilmastikukindel sulgemine ning kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinna.

Tagasiteel mõjutavad tuul, lained ja vihm pigem laeva ahtrit, selgitas pressiteade. Victoria I jõuab Tallinna täna varahommikul.

Ettevõtte pressiteate järgi sai konverentsiruumi põrand vihmast ja lainepritsmetest veekahjustusi, veidi vett sattus läbi põrandas olevate avauste ka viienda teki reisijatealale.

"Inimestele ega laevale ohtu ei ole ning meeskond teeb endast kõik oleneva, et tagada reisijate heaolu keerulistes ilmastikuoludes," edastas Tallink.

Reisijatele ja kaubavedajatest klientidele toimub reisi hüvitamine läbi ettevõtte klienditeeninduse. Tallinn-Stockholmi liini homsete väljumiste osas võtab ettevõte reisidele piletiostnutega homse päeva jooksul otse ühendust. Seoses juhtumiga jääb ära Victoria I homne väljumine Stockholmist Tallinna. Tallink vabandab reisijate ees ebamugavuste pärast.

Mitmes Eesti paigas on reede hilisõhtul ja laupäeva öösel olnud tuulepuhanguid üle 30 meetri sekundis. Ilmateenistus on edastanud tõsiseima hoiatuse Narva lahe äärsete alade elanikele, kus veetase võib tõusta kuni hommikul kella kuueni ja ületada kriitilise piiri.

Kas oled laeval? Jaga muljeid, fotosid või videot vihje@delfi.ee või Rahva Hääles!