Neljapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta ja selgema taevaga. Sisemaal on ilm rahulik, saartel ja looderannikul muutub hommikuks edelatuul tuntavamaks. Päeval läheneb Skandinaavia põhjatipule uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb Läänemere äärde ja tõstab edelatuule tugevaks, puhanguid on sisemaal 12, rannikul 15, õhtul kuni 17 m/s. Pilvisus järk-järgult tiheneb, aga sadu jõuab alles hilisõhtul Loode-Eestisse. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, meretuulega rannikul jääb 0 kraadi ümbrusse, päeval 5 kuni 8, meretuulega rannikul kuni 3 kraadi.

Reedel liigub madalrõhkkond Botnia lahe põhjatipu lähistele ja selle lõunaserv katab kogu Läänemere ümbruse. Öösel laieneb sadu üle Eesti, saartel ja läänerannikul sajab vihma, sisemaal enamasti lörtsi, algul ka lund. Päeval sajab Lääne-Eestis vahete-vahel vihma, sadu jääb aga nõrgemaks ja harvemaks, Kesk- ja Ida-Eestis sajab nii lörtsi kui vihma ja sadu on tihe pärastlõunani. Puhub tugev edela- ja läänetuul, öösel on puhanguid kuni 17, päeval 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5, öö hakul võib Kagu-Eestis veel alla 0 kraadi langeda, ennelõunal 3 kuni 7, pärastlõunal tõuseb kuni 9 kraadini, vaid meretuulega rannikul on jahedam.

Laupäeval liigub madalrõhkkond Botnia lahe äärest Peterburi lähistele ja selle tihedast pilvemassist sajab meil aeg-ajalt lörtsi ja vihma, üksnes hommikul võib sajuhooge hõredamalt olla. Edela- ja läänetuul öösel veidi nõrgeneb, päeval on uuesti tugevamat lääne- ja loodetuult oodata. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, päeval 3 kuni 7 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkond kaugeneb, kuid selle serv ulatub veel Eestini. Öösel on üksikuid sajuhooge, päeval sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Puhub võrdlemisi tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3 kraadi, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja öö on vaid üksikute sajuhoogudega. Päeval tugevneb väike kõrgrõhuhari, kuid arenevatest pilverünkadest võib siin-seal vihma, sekka ka lörtsi sadada. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 0 kuni -3, meretuulega rannikul kuni 3 kraadi, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Teisipäeval koondub Venemaa kohale kõrgrõhuala, üle Skandinaavia laieneb aga uus madalrõhkkond. Kui öö on veel vaiksem ja selgem, siis langeb õhutemperatuur sisemaal alla 0 kraadi, meretuulega rannikul jääb plusspoolele. Päeval tugevneb kahe rõhkkonna piirimail lõunakaare tuul. Lisandub pilvi, mis võivad saju tuua. Õhutemperatuur tõuseb 4 kuni 8 kraadini. Õhuvoolu kiirenemisel jõuab soojem õhumass ja siis kerkib temperatuur 10 kraadi lähedale.

Kolmapäevane ilm sõltub sellest, kumb rõhkkondadest ülekaalu saavutab. Madalrõhkkonna jõulisem pealetung toob vihmapilved, kõrgrõhkkonna tugevnemisel on saju võimalus väiksem. Lõunakaare tuul on tõenäoliselt tugev. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 kraadi, päeval 5 kuni 10, kohati võib 13 kraadini tõusta.