Riigi ilmateenistuse valvesünoptiku teatel võivad öised miinuskraadid langeda kuni -3 kraadini. "Kuna tuul on vaikne, hõlmab see suuremat osa Eestit," märkis valvesünoptik. Miinuskraadidest võivad pääseda rannikualad. Päevasel ajal veel miinuskraade oodata ei ole.

Kuna ilm on kuiv, võivad autojuhid ka suuremast libedast pääseda. "Ilm on kuivapoolne, sadu tulemas ei ole, aga teelõike, kus libedus tekib, seda kindlasti on. Aga kas see nõuab, talverehve, seda otsustab iga autojuht ise," märkis valvesünoptik.

Järgnevalt on välja toodud alanud nädala ilmateade:

Homme on ilm sajuta, tuul nõrgeneb ja puhub idakaarest 5 kuni 10, saartel veel puhanguti 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, rannikul kuni +8, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Kolmapäeval läheneb kõrgrõhkkond püsib ka neljapäeval Eesti kohal. Ilm on sajuta. Kolmapäeval on taevas selgem, neljapäeval võib taevas madala pilvekihiga kattuda. Tuul on võrdlemisi nõrk, puhub idakaarest, neljapäeval põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösiti -2 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Reedel püsib suurem ülekaal kõrgrõhkkonnal. Öö on sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on 0 kuni +5, rannikul kuni +7 kraadi. Päev on samuti sajuta. Aga madalrõhkkonna surve suurenemisel muutub idakaare tuul tuntavamaks. Õhutemperatuur on 6 kuni 9 kraadi.

Laupäeval koondub madalrõhkkond Põhjamere äärde ja laieneb servaga üle Läänemere. Idakaare tuul võib tugevneda. Ilm püsib olulise sajuta. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Pühapäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail tuuline, aga suurema sajuta. Küll aga võib rannikualadel siin-seal veidi vihma sadada. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Esmaspäevane ilm sõltub sellest, kumb rõhkkond ülekaalu saavutab. Madalrõhkkonna mõjusfääri tugevnemisel tiheneb pilvisus, saju tõenäosus suureneb ja ilm on tuuline ning valdavalt väikestes plusskraadides. Kõrgrõhkkonna tugevnemisel aga jääb saju võimalus alla 25 protsendi, tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb öösel alla nulli kraadi, päeval tõuseb veidi üle 5 kraadi.