Homme, neljapäeval on küll põhjapoolne kõrgrõhuala ülekaalus ja ilm on suuremal osal sajuta. Kuid Venemaal olev madalrõhkkond muutub aktiivsemaks ja selle serva mööda jõuab üle Eesti idapiiri hoogsajupilvi, millest nii vihma kui lumekruupe tuleb (saju tõenäosus~75%). Lisaks võib sooja vee kohal kujuneda pilvi, mis Hiiumaa ja ka mandri põhjarannikule jõudes veidi vihma poetavad. Põhjakaare tuul on võrdlemisi nõrk, vaid põhjarannikul on tuntavam. Õhutemperatuur langeb öösel selgema taeva all -5°C ümbrusse, meremõjuga rannikul jääb plusspoolele, päeval on sooja 4..8°C.

Reedel (9.10.) püsib põhjapoolse kõrgrõhuala ülemvõim, kuid Venemaal oleva madalrõhkkonna serv ulatub ikka Eesti idapiiri ümbrusse ja hoogsadude võimalus püsib ning seda eelkõige Ida-Eestis (saju tõenäosus 50-75%). Puhub mõõdukas põhjakaare tuul, Virumaa rannikul on tugevam ja puhanguid võib olla 12 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel selgemates paikades ikka -5°C-ni või kraad-paar alla sellegi, lisanduva pilvkatte korral jääb aga 0°C ümbrusse, päeval 4..7°C.

Laupäeval (10.10.) liigub kõrgrõhuala Läänemere äärde ja selle vahetus läheduses on meie ilm suurema sajuta, kuid enamasti pilvine. Üksnes Virumaal püsib saju tõenäosus 50-75%. Põhjakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, kui mõnes paigas taevas selgineb, siis langeb alla -5°C, päeval 4..7°C.

Pühapäeval (11.10) ja esmaspäeval (12.10.) katab kõrgrõhuala võimsana kogu Läänemere ümbrust ja põhiliselt on ilm sajuta. Kuid vesi lahtedes ja merel on veel võrdlemisi soe. Külma õhumassi ja veel võrdlemisi sooja veepinna kontrasti tõttu aurub veepinnalt rohkelt niiskust, mis koguneb pilvedeks. Rannikule jõudes võib neist pilvedest nõrka vihma tibada (saju tõenäosus 25-50%). Ilm on rahulik ja jätkuvalt võrdlemisi külm. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, meremõjuga rannikul kuni 7, päevad on pisut leebemad ja sooja 6..10°C.

Teisipäeval (13.10) püsib kõrgrõhuala ülekaal. Ilm on põhiliselt sajuta. Meretuulega rannikul on väike saju võimalus (25-50%). Tuul on võrdlemisi nõrk. Öö on karge ja temperatuur langeb selgema taeva all 0°C-st madalamale, pilvisema ilmaga jääb napilt plusspoolele, päeval on sooja 7..10°C.

Kolmapäev (14.10.) tuleb võimsa kõrgrõhkkonna servas sajuta ja selgema ilmaga ning rahulik. Kui madalrõhkkondade surve Läänemere ümbrusele suureneb, siis muutub ilm tuulisemaks. Õhutemperatuur langeb öösel 0°C ümbrusse, meremõjuga rannikul on sooja kuni 8, päeval 7..11°C.