Teisipäeval tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal külm kõrgrõhkkond ning laieneb Eesti poole. Venemaal tiirleva madalrõhkkonna servast lisandub pisut niiskust ja kohati võib nõrka lund poetada. Põhjakaare tuul on enamasti nõrk, Soome lahe rannikul võib tuntavam olla. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10 kraadi, kui lühiajaliselt taevas selgineb, siis langeb -13 kraadini, päeval on -4 kuni -8 kraadi.

Kolmapäeval suureneb kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Ülekaalus on pilves ilm ja siis on öine õhutemperatuur -10 kuni -15 kraadi, kui taevas peaks selginema, siis langeb -18 kraadini, päeval on -6 kuni -10 kraadi.

Edaspidi jätkub tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele ja nädala teine pool tuleb käreda külmaga.

Neljapäeval tuleb kõrgrõhkkond Eesti vahetusse lähedusse ja õhumass on väga külm. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, õhtupoolikul pöördub lõunakaarde ja pisitasa tugevneb. Kui loode poolt pisut niiskust lisandub, siis on õhtul Lääne- ja Loode-Eestis kergete lumehoogude võimalus. Pilvisema taeva korral on õhutemperatuur öösel -12 kuni -17, kus taevas selgemaks tõmbub, seal langeb -20 kraadini, päeval -7 kuni -10 kraadi, saarte rannikul võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel liigub Skandinaaviast nõrk madalrõhuvöönd üle Eesti. Lisandub niiskust, ilm on pilvisem ja sajab lund. Tuul võib pisut tugevneda ja puhub lõunakaarest, päeva jooksul pöördub saartest alates põhjakaarde ning on tugevam saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -5 kuni -10, sisemaal -13 kuni -18 kraadi, ning kui Ida- ja Lõuna-Eestis taevas pikemalt selge püsib, langeb seal temperatuur alla -20 kraadi, Kagu-Eestis kuni -25 kraadini. Päeval on Lääne-Eestis õhutemperatuur -2 kuni -6, ida pool -7 kuni -12 kraadi.

Laupäeval, vabariigi 100. aastapäeval laieneb Kara mere kohalt arktiliselt külm kõrgrõhkkond servaga Läänemere äärde. Ilm on olulise sajuta. Kirde- ja idatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel rannikul -10 kraadi ümber, sisemaal -14 kuni -18 kraadi, selge taeva all pole välistatud langus -20 kraadi ümbrusse, päeval on -7 kuni -12 kraadi.

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas pakaseline. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal laialdaselt alla -20 kraadi, üksnes rannikul ja kui taevast enam pilvi katab, siis on külma vähem, päeval on -7 kuni -12 kraadi. Kohati võib kerget lund sadada. Puhub nõrk põhjakaare tuul.

Kui esmaspäeval piki Venemaa lääneserva liikuva väikese madalrõhkkonna servast ka meile niiskust jõuab, siis saame veidi lumelisa. Põhjakaare tuul tugevneb. Pilvisema taeva korral on öine õhutemperatuur -10 kuni -15, kohati -18 kraadi, päeval on -6 kuni -10 kraadi.

Paraad toimub iga ilmaga

Kuigi vabariigi aastapäevaks ennustatakse kuni paarikümnekraadist pakast, toimuvad nii kaitsejõudude paraad Tallinnas kui ka muudki väliüritused üle Eesti iga ilmaga, kinnitas kaitseväe peastaabi teabeohvitser Taavi Laasik Delfile.

Ta lubas, et paraad Tallinnas Vabaduse väljakul toimub iga ilmaga, aga väga külma ilma korral peetakse paraad lihtsalt lühendatud kujul. "Lühemaks jääb siis presidendi ringkäik ning kaitseväe juhataja ja kaplani kõne," täpsustas ta. Küll ei saa kõva külmaga mängida orkestrid, sellisel juhul esitatakse vajalikud muusikapalad helikandjatelt.