Kolmapäeval jääb Eesti väheaktiivse madalrõhuala mõjusfääri. Kohati sajab vähest lund. Öö on vaikne. Õhutemperatuur on -9 kuni -15, Ida-Eestis -17 kuni -22 kraadi. Päeval on sajab kerget lund, vaid rannikualadel on saju intensiivsus suurem. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul, põhjarannikul on puhangud tugevamad. Õhutemperatuur on -8 kuni -14 kraadi.

Neljapäevaks tugevneb taas kõrgrõhuala. Ilm on vaikne. Selgineva taeva all langeb öine õhutemperatuur saartel ja meretuulega rannikul kuni -14, sisemaal -18 kuni -24 kraadini, päeval on -10 kuni -16 kraadi.

Reedel on ülekaalus kõrgrõhuala mõju. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on -12 kuni -18, Kagu-Eestis kuni -24 kraadi, päeval -10 kuni -16 kraadi, vaid saartel on mahedam.

Nädalavahetusel liigub aktiivne tsüklon Skandinaavia põhjatipu ja Teravmägede vahelt itta ning selle lõunaserva mööda kandub pehmem õhumass Läänemere äärde. Sajab nõrka lund. Õhutemperatuur on ööl vastu laupäeva -16 kuni -22, päeval -7 kuni -12, Lääne-Eestis võib hommikuks tõusta -5 kuni -12 kraadini, päeval -2 kuni -8 kraadi.

Kui nädala lõpus saab valdavaks lääne-loodevool, siis valitseb ka uue nädala algul pehme talveilm.