Homme on Eesti kohal tugev edela-läänevool ja ilm on väga heitlik – aeg-ajalt sajab vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15–20 m/s. Õhutemperatuur öösel 2 kuni 7, päeval 7 kuni 9 kraadi, lõunaservas võib veel kraad kõrgemale tõusta.

Ööl vastu jõululaupäeva madalrõhulohk ühes vihmasajuga eemaldub ja hommikuks saju võimalus väheneb. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15, öö hakul saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm jääb tasapisi rahulikumaks. Pilved hõrenevad ja saju võimalus on väike. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 4 kuni 7 kraadi. Jõuluõhtu on mõõduka edela- ja läänetuulega, sajuta ja nappide plusskraadidega.

Jõuluöö, 25. detsembri hakul on üürikeseks tugevam kõrgrõhuhari, ilm on sajuta ja temperatuur kraad kuni kolm üle null kraadi. Kuid juba hommikuks tuul tugevneb ja jõulu esimesel pühal jõuab Botnia põhjatipu lähistele uus aktiivne madalrõhkkond ja toob meile vihma. Tõstab Läänemere ümbruses edelatuule väga tugevaks, puhanguid on sisemaal päeval 15, õhtul 18 m/s, saartel ja rannikul 25 m/s. Õhutemperatuur on 3 kuni 6 kraadi.

Laupäeval, teisel jõulupühal eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja selle lääneserva mööda kandub külmem õhumass Läänemere äärde. Öösel puhub tormine edelatuul ja sajab hoovihma. Hommikuks pöördub tuul läände ja loodesse ning on ikka väga vali. Vihma sekka tuleb sagedamini lörtsi, õhtul ka lund. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6 kraadi, päeval langeb 0 kraadi ümbrusse ja õhtuks miinuspoolele.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Sajuhooge on üksikuid ja need tulevad alla lörtsi ja lumena. Öösel on loodetuul veel tugev, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni –5, päeval –2 kuni 1 kraad.

Esmaspäeval jõuab Läänemere õhuruumi uus madalrõhkkond. Kui kõrgrõhkkond võimsamaks osutub, siis kanduvad tihedamad sajud Eestist mööda ning õhutemperatuur jääb valdavalt miinuspoolele. Kui aga madalrõhkkond ühes soojema õhumassiga üle Läänemere suudab tungida, siis on oodata lume- ja lörtsisadu ning päevaks vihma, tugevat edelatuult ja õhutemperatuuri tõusu üle 0 kraadi, jäidet ja teedel libedust.

Teisipäevane prognoospilt on sama vastuoluline. Kõrgrõhkkonna tugevnemisel on ilm rahulik ja väikeste miinuskraadidega. Läänevoolu jõulisemaks muutumisel on meil sulailma ning lörtsi ja vihma oodata.