Laupäeva ööks tugevneb kõrgrõhuhari. Sajud eemalduvad ja taevas selgineb. Öö hakul on loode- ja läänetuul veel tugev, hommikuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2 kuni -8 kraadi, seisab EMHI nädalaprognoosis.


Ennelõunal on pilvi vähe ja ilm sajuta ning rahulik. Pärastlõunal aga suureneb Läänemerelt madalrõhkkonna surve. Lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Õhtul võib saartel veidi lund ja lörtsi sadada. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on -1 kuni -5, saartel tõuseb 0 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval laieneb võimsa madalrõhkkonna kaguserv Läänemere idakaldale ja kannab siia soojema ja niiskema õhumassi. Siin-seal sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Sajuhulk on tänastel andmetel väike, jäiteoht on aga suur. Õhutemperatuur on öö hakul 0 kuni -5, Ida-Eestis -6 kuni -11, hommikuks tõuseb. Päeval on sadusid harvem ja tulevad alla lörtsi ja vihmana. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni +3, Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi. Lõunakaare tuul on kogu ööpäeva tugev.

31. detsembril lisandub edelavoolus Eestisse sooja ja niisket õhku. Öö hakul sajab lund ja lörtsi, pärast keskööd läheb sadu üle vihmaks. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur võib idapoolsetes maakondades öö hakul väikestes miinustes olla, pärast keskööd tõuseb ja on üle Eesti ööpäeva vältel 0 kuni +3 kraadi piires.

Vana-aastaõhtul tibab mõnes kohas veidi vihma, sekka võib ka märgi helbeid tulla. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 0 kuni +2 kraadi.

Uusaastaööl liigub uus osatsüklon Skandinaaviasse. Kesköö paiku jõuab selle tihedam sajutsoon saartele ja laieneb pärast keskööd üle Eesti. Saartel sajab enamasti vihma, mandril lörtsi. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +1, saartel kuni +3 kraadi. Päeval liigub tsüklon Botnia lahele ja selle servas sajab Eestis vihma ja lörtsi. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on +1 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti madalrõhkkonna lõunaserva. Vahetevahel sajab veidi lörtsi ja vihma. Edelatuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur püsib ööpäeva vältel 0 kuni +2 kraadi piires.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju nõrgeneb. Õhuvool pöördub loodesse ja kannab siia külmemat õhku. Siin-seal sajab veidi lörtsi ja lund. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on 0 kuni -2, öösel võib kohati -5 kraadini langeda.

Reedel tuleb Läänemere äärde uus tsüklon, aga kas selle edasine tee kulgeb Eestist põhja või lõuna poolt, on tänase seisuga veel ebaselge. Seetõttu jääb ka lahtiseks, kas ilm muutub talviseks või läheb taas sulale.