Homseks kandub kõrgrõhuala Eesti kohale ja selle servas on Eesti ilm sajuta ning laialdaselt selge taevaga. Tuul on võrdlemisi nõrk, öösel on valdavaks põhjakaare, päeval aga muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 9, rannikul kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi, kirjuta ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Neljapäev püsib kõrgrõhuala mõjualas peamiselt sajuta. Öö on vaikne ja selge ning taimede kõrgusel tuleb arvestada öökülmaohuga, õhus langevad sisemaal minimaalsed näidud 4-5 kraadini, maapinnal aga võivad null kraadini langeda, rannikul on sooja kuni 14 kraadi. Päevaks lisandub üürikeseks soojemat õhku ja õhutemperatuur tõuseb 17 kuni 19 kraadini. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb Soome lahel puhanguti 14 m/s. Ennelõuna on enamasti päikeseline, pärastlõunal lisandub pilvi õhtul võib Eesti põhjaosas ka hoog vihma tulla (tõenäosus ~50% piires).

Reede öösel riivab Eestit idapoolse madalrõhkkonna lohk ning kohati võib hoog vihma tulla. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning on puhanguline. Päeval kandub põhjavoolus Eesti kohale jahe õhumass. Suuremat sadu ei tule, kuid Eesti idaservas pole välistatud üksik vihmahoog (tõenäosus 25-50%). Puhub tugev põhja- ja kirdetuul, pärastlõunal muutub ilm rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 15, päeval 13 kuni 17 kraadi.

Nädalavahetusel püsib Skandinaavia ja Soome kohal kõrgrõhuala ja selle serva mööda jätkub põhjakaarest külma õhu sissetung Eestisse. Laupäeval (17.09.) ja pühapäeval (18.09.) on ilm suuremal osal ikka sajuta. Pilvi on aga enam ja üksikud vihmahood välistatud pole (rannikul saju tõenäosus ~25% ümber). Kirde- ja idatuul nõrgeneb ja pühapäevane ilm on rahulik. Õhutemperatuur langeb öösel 4-9, selgema taeva all maapinna lähedal 0null kraadini, rannikul on sooja kuni 14, päeval tõuseb päikeselisemates paikades 15 kraadi ümbrusse, kus aga madal pilvekiht püsima jääb, siis tõuseb vaid 12-13 kraadini.

Esmaspäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Lisandub tihedamaid pilvi ja päeval suureneb vihma tõenäosus. Tuul pöördub lõunakaarde ja muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinna lähedal võib nulli lähedale langeda, rannikul on soojem, päeval 13 kuni 15 kraadi.

Teisipäeval laieneb Skandinaavia madalrõhkkond ning toob üle mere niiskema õhumassi. Vihma tõenäosus suureneb üle 50%. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 11, rannikul kuni 14, päeval 14 kuni 17 kraadi.