Reedel tugevneb kõrgrõhuvöönd. Nõrka lund võib vaid üksikutes kohtades sadada. Tuul puhub öösel põhjakaarest ning on öö hakul veel tugev, puhanguid on rannikul kuni 17 m/s, hommikuks rahuneb ning on päeval nõrk ja muutliku suunaga. Õhtul pöördub saartel lõunakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -13..-18, meretuulega rannikul kuni -10, hommikuks langeb sisemaal kohati -23°C-ni, päeval -8..-13, Ida-Eestis kuni -17°C.

Laupäeval liigub Norra merelt aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu ja selle lõunaserva mööda liikuv pehmem õhumass survestab arktilist külma Eesti idapiiri taha eemalduma. Öö on veel mandril võrdlemisi selge ja sajuta. Saartele jõuab hommikuks tihe pilvevöönd ja liigub päeval mandrile. Sajab lund ja tuiskab, saartel tuleb ka lörtsi. Lõuna- ja edelatuul paisub öösel tugevaks ja püsib keskpäevani, õhtupoolikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel saartel -5..-10, mandril -14..-20, Kagu-Eestis langeb -23°C ümbrusse, päeva jooksul tõuseb Kesk- ja Ida-Eestis -10..-15°C-ni, Lääne-Eestis -1..-6, saarte rannikul 0°C ümbrusse.

Pühapäeval libiseb madalrõhulohk ida poole. Öö hakul sajab veel lund, hommikuks sajuhood hõrenevad ja päev on suurema sajuta. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel öösel läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2..-7, rannikul kuni +1, ida pool -8..-13, päeval Lääne-Eestis -2..+2, Kesk- ja Ida-Eestis -5°C ümbruses.

Esmaspäevaks jõuab uus madalrõhulohk Läänemere äärde ning toob lund, lääneserva ka lörtsi ning saarte ja ka mandri läänerannikul võib üürikeseks ka vihma tibutada. On jäiteoht! Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja tugevneb taas. Õhutemperatuur on Eesti lääneservas -2..+2, mandri sisealadel öösel -3..-8, päeval -4..+1°C.

Teisipäeval püsib idapoolne kõrgrõhkkond paigal, samal ajal survestab Läänemere ümbrust lääne poolt uus madalrõhkkond. Kahe erineva rõhuala piirimail puhub tugev lõunakaare tuul. Vahete-vahel sajab lund ja lörtsi, Eesti lääneservas võib ka vihma tulla. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -1..+3, Eesti idapoolses osas -2..-7°C. Kui kõrgrõhkkond jõulisemaks osutub, siis Kagu-Eestis võib -10°C ümbrusse langeda.

Kolmapäeval püsib idapoolse kõrgrõhkkonna ja läänepoolse madalrõhkkonna vastasseis. Siin-seal sajab veidi lund ja lörtsi, Eesti lääneservas ka vihma. Õhtul muutub sadu tihedaks. On jäiteoht. Puhub tugev lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel Eesti lääneservas -4..+1, sisemaal -6..-11, päeval -3..-8°C.

Neljapäeval lisandub madalrõhkkonna serva mööda meile tihedaid lume- ja lörtsipilvi ning võib tuisata, sest lõunakaare tuul on tugev. Saartel võib sekka ka vihma tulla. On jäiteoht. Õhutemperatuur on öösel saartel -1..+2, mandril -3..-8, päeval 0..-6, saartel kuni +2°C.

Tänase päeva jooksul on Harjumaal ning Ida- ja Lääne-Virumaal toimunud ligi 50 liiklusõnnetust. Enamus õnnetuste puhul on tegemist plekimõlkimistega.

Politsei soovitab liiklejatel talvistes teeoludes ettevaatlik olla!

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe palub sõidukijuhtidel olla talvistes teeoludes tähelepanelikud ning mõistvad. „Sõidukijuhid võiksid üksteisega rohkem arvestada ning varuda aega sihtpunkti jõudmiseks,“ sõnas Kullamäe.

„Enamus õnnetuste põhjus on liiga lühike pikivahe või liigne kiirustamine. Kui mõni sõidukijuht teeb järsu manöövri, ei pruugi teisel juhil olla piisavalt aega, et reageerida ning kokkupõrget vältida,“ sõnas Kullamäe.

Kullamäe sõnul mängib liiklusohutuses suurt rolli hea nähtavus. „Autojuhid peaksid kindlasti veenduma, et nende sõidukiklaasid ja küljepeeglid on lumest ning jääst puhtaks tehtud. Vastasel juhul näeb juht ainult väga väikest osa liikluses toimuvast ega märka ohtlikku olukorda enne kui see käes on. Puhtad küljepeeglid tagavad aga selle, et ümberreastumisel juht näeb, kas mõni teine sõiduk on manöövri tegemisega alustanud või mitte.“

Praegustes ilmastikutingimustes peaksid jalakäijad olema eriti tähelepanelikud ning veenduma, et sõidukijuht on neid märganud. „Kuigi fooris võib põleda roheline tuli, tuleks siiski heita pilk autode suunas ja veenduda, et sõiduk jõuab peatuda ning tee ületamine on turvaline. Autojuht võib küll pidurdada, kuid meeles tuleb pidada, et libeduse tõttu võib sõiduk veereda veel edasi mitmeid meetreid,“ sõnas Kullamäe.

Mõned tänased liiklusõnnetused:

- Täna kell 10.30 sai politsei teate, et Tallinnas ringtee 11. kilomeetril on juhtunud liiklusõnnetus kahe veoki vahel, mille tagajärjel oli liiklus tugevalt häiritud.

Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. Juhid olid kained ning tegemist on kindlustusjuhtumiga. Teeolud on Tallinna ringteel väga libedad, seega palume kõikidel sõidukijuhtidel olla väga ettevaatlikud.

- Täna kella 13 paiku juhtus liiklusõnnetus Tallinn-Narva maantee 110. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaotas Narva suunas liikunud sõiduauto Infinity juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus talle tuli vastu kaubik Volkswagen. Kokkupõrke vältimiseks kaldus kaubik omakorda vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku maasturiga Toyota. Liiklusõnnetuse tagajärjel said kergemalt viga Toyota juht ja kaks kaasreisijat, kellest üks oli laps. Kõik kannatanud toimetati Rakvere haiglasse tervisekontrolli.