9.-10. septembri paiku tugevneb Skandinaavia ja Läänemere kohal kõrgrõhuala ja selle serva mööda on tõenäoline jahedama õhumassi sissetung. Vihma võimalus väheneb, tuul pöördub põhjakaarde ja selgineva taeva all võib öösiti olla öökülma.

Kõrgrõhkkond võib ülekaalu säilitada kuu keskpaigani ning selle järel tugevneb uuesti üle Skandinaavia suunduvate madarõhkkondade mõju. Saju võimalus suureneb ja ühtlasi jõuab meile uuesti soojemat õhku.

20.09. paiku on kõrgrõhkkonna tugevnemise korral võimalik taas külmema õhumassi sissetung, mis toob kaasa öökülmaohu.

Septembrikuu keskmine õhutemperatuur tervikuna on normi piires (norm 10,3..13,1°C). Lühiajalised külmalained on võimalikud siis esimese dekaadi lõpul, teise dekaadi algul ja lõpul ning kolmandal dekaadil.
Sademeid tuleb normi piires, kohati sellest rohkem (norm 56..74 mm).

Norm ehk kuu keskmised väärtused on arvutatud aastatest 1981-2010.

Homme, kolmapäeval tekib Läänemere kohal madalrõhulohus uus osatsüklon ja katab servaga Eestit. Aeg-ajalt sajab vihma ja laiguti on sadu rohke ning seda eelkõige öö hakul ja ka pärastlõunasel ajal. Puhub valdavalt idatuul 5-11, saartel ja looderannikul puhanguti kuni 15 m/s, päeval pöördub Saaremaal ja Liivi lahel edelasse. Sooja on öösel 11..16, päeval 13..14°C-st sajupilvede all kuni 18°C-ni kuivematel tundeidel.

Neljapäeval nihkub nõrgenev madalrõhkkond Ahvenamaa saarte kohale, kuid jääb vööndina Eestit katma. Aeg-ajalt sajab vihma ja öö hakul võib mõnes kohas sadu tugev olla. Tuul puhub mandril lõunakaarest, saartel läänest 3-9 m/s. Sooja öösel 10..15, päeval 15..19°C.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb ja vihmahooge on harvem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 6..11, rannikul kuni 15, päeval 17..20°C.

Laupäevaks õhurõhk tõuseb ja kõrgrõhkkonna servas on öö enamasti sajuta. Päeval lisandub edelavoolus niiskust ja hoovihma võimalus on taas suur. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 9..14, päeval 14..18°C. Kui sajupilvede jõudmine aeglustub, siis kuivemates paikades tõusevad päevased maksimumid paar kraadi kõrgemale.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja vihmahooge on hõredamalt. Tuul puhub öösel idakaarest ja on mõõdukas. Sooja on öösel 7..12, rannikul kuni 14, päeval 15..19°C.

Esmaspäeval moodustub üle Eesti nõrk madalrõhuvöönd. Sajab hoovihma. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel 7..12, rannikul kuni 14, päeval 13..18°C.

Teisipäeval püsib madalrõhuvööndi mõjul hoovihma võimalus, kuid sajuhooge on hõredamalt. Sooja on öösel 5..10, rannikul kuni 13, päeval 13..17°C.