Eesti keskmine õhutemperatuur veebruaris oli +0,7 kraadi, mis on 5 kraadi normist kõrgem (paljuaastane keskmine on -4,5 kraadi). Veebruarikuu õhutemperatuuri maksimum registreeriti 10. veebruaril Pärnus, kus oli sooja 6,6 kraadi. Kõige külmem temperatuur mõõdeti 18. veebruaril Tiirikojas (-12,3 kraadi).

Veebruari keskmine sajuhulk oli 70 mm, mis on 201 protsenti normist (paljuaastane keskmine 35 mm). Maksimaalseks ööpäevaseks sademete hulgaks mõõdeti 3. veebruaril Viljandis 14 mm.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 44 tundi, mis on 72 protsenti normist (paljuaastane keskmine 61 tundi).

Märtsi esimesel kolmapäeval kõrgrõhkkond küll kaugeneb, kuid ulatub servaga Eestini. Öösel on pilvi hõredalt ja ilm on sajuta. Kohati tekib udu. Õhutemperatuur langeb saarte rannikul -5 kraadini ning sisemaal -12 kraadini, Eesti põhjapoolses osas võib temperatuur kohati -16 kraadini langeda. Idakaare tuul aga tasapisi tugevneb, sest survet avaldab lõuna poolt lähenev madalrõhkkond.

Päevaks liigub madalrõhkkond ühes tihedama sajuga Venemaa lääneserva. Eestis on pilvi hõredamalt ja ilm suurema sajuta. Välistatud siiski pole, et mõnes kohas õrna lund pudeneb. Puhub ida- ja kirdetuul 5 kuni 10, rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni -5 kraadini.

Neljapäev tuleb kõrg- ja madalrõhkkonna piirimail ning kohati võib nõrka lund sadada, kuid sajuhulk on väike. Tuul on mandril nõrk ja valdavalt idakaarest, saartel ulatub kagutuul puhanguti 13 meetrini sekundis ning seda eelkõige öö hakul. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, kohati võib kuni -14 kraadini langeda. Päevased temperatuurid jäävad päeval -3 kuni +2 kraadini.

Reedel jääb Euroopa põhjaalade kohale kõrgrõhuala ning Lääne- ja Kesk-Euroopa kohal on mitmeosaline madalrõhuala. Kahe erineva rõhuala kokkupuutealal sajab Eestis kohati lund, päeval ka lörtsi ning suureneb libeduseoht. Puhub ida- ja kagutuul sisemaal kuni 7, rannikul kuni 12 meetrit sekundis, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, päeval -1 kuni +3 kraadi.

Nädalavahetusest alates muutub ilm pehmemaks. Saju sekka tuleb enam märgi helbeid ja ka vihma ning suureneb jäite- ja teedel libeduseoht.

Laupäeval suureneb madalrõhkkonna surve ning mõnes kohas sajab veidi lund ja lörtsi. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, selgineva taeva all langeb paar-kolm kraadi madalamale, päeval jääb temperatuur vahemikku -1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeval ulatub Kesk-Euroopast madalrõhkkonna serv Eestini. Mõnes kohas sajab lund ja lörtsi. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur langeb öösel veidi alla nulli kraadi, päeval tõuseb temperatuur kuni +3 kraadini.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkond üle Läänemere. Sajab lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Lisandub soojemat õhku ja temperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Teisipäeval lisandub madalrõhkkonna serva mööda lõunakaarest niiskust. Sajab lörtsi ja vihma. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +4 kraadi.