Kui uskuda kõige kaugemale ennustada julgevat Gismeteo ilmateadet, siis Tartu maratoni toimumispäeval 21. veebruaril suusatada ei õnnestu.

Nimelt mööduvad Gismeteo andmetel veebruari kaks esimest nädalat Tartumaal küll sademete tähe all, kuid nendega koos käivad plusskraadid. Isegi kui taevast pudeneb midagi lumehelbelaadset, siis päevased plusskraadid ei anna sellele kuigi palju maha jäämise võimalust.

Vastlapäevaks, 9. veebruariks lubab Gismeteo lund ja lörtsi, ööseks+1 ja päevaks +3 kraadi. Norrakate Yr.no joonistab sarnase pildi – öösel on termomeeter nullis ja tõuseb päeval +4 kraadini.

Õhkõrna lootuse Tartu maratoni õnnestumiseks lisab pilti 13.-14. veebruari nädalavahetus, kui Gismeteo lubab miinuskraade nii ööseks kui ka päevaks ning pühapäevaks ka sahmaka lund. Seejärel algavaks maratoninädalaks ning ka sellele järgnevaks veebruari viimaseks nädalaks lubatakse aga läbivate miinuskraadidega lauspäikeselist sinitaevast. Maratonipäev on oma -3 kraadiga nädala kõige soojem. Kõige külmem on reede – kalendrisse on maailitud 24 öist ja 14 päevast külmakraadi.

Veebruari viimane nädal on soojem – päeval ei ole külmem kui -6, öösel -13.

Seega Vene ilmaportaali järgi on veebruari lõppu mõttekam planeerida päikeselist talvematka kui suusamaratoni.