Eile jagas Kiitsak oma Facebooki leheküljel videoid, mis filmitud Venemaal. Kuumas ebapüsivas massis madistas tugev äike, mis põhjustas kahjustusi.

"Lääne-Venemaal Moskvast 200 kilomeetrit idas käib korralik andmine," kirjutas ta ühe salvestise juures, mis üles võetud teisipäeval.

Meil muretsemiseks põhjust pole. Kiitsak kinnitas täna Delfile, et taoline torm Eestisse ei jõua - äike on praeguseks raugenud. "Madalrõhuala jääb kaugele Venemaa sügavustesse ja sellega seotud uued äikesed tekivad tuhandeid kilomeetreid ida pool," selgitab ta.

"Eelmise nädalaga võrreldes on ilm hetkel meie regioonis täiesti suvine. Soovitan sellest maksimum võtta, sest peagi ilm muutub jälle. Iga hea asi lõppeb ükskord," sõnab Kiitsak. "Nädalavahetus tuleb ka veel soe, aga mõnes kohas võib rünksajupilvi areneda ja pole välistatud lokaalsed hoovihmad. Suure saju pärast õnneks muretsema ei pea ja üldiselt soosib ilm ka eesoleval nädalavahetusel väljas töötamist või vaba aja veetmist."

Kiitsaku hinnangul tuleb ilmamuutus uue nädala alguses. Tõenäoliselt teisipäeval, kui läänest pääsevad jälle löögile madalrõhualad. "Õhumass muutub märksa jahedamaks: tuleb nii tuult kui ka vihma, pole välistatud äike. Hetkel pole täpselt teada, kui kauaks selline õhuringlus kestma jääb. Seda saab järgmise nädala teises pooles jooksvalt täpsustada."